Pancakes με μπανάνα και γιαούρτι

  • Δημιουργία συνταγής, θερμιδομέτρηση & φωτογράφιση:
  • Κυριακή Ζακχαίου, Διατροφολόγος – Βιοχημικός.

Είναι πλέον γνωστό ότι ο πιο chic τρόπος για να φας τα φρούτα σου και το αυγό σου είναι να τα κάνεις pancake!

Γι’αυτό και σας έχω άλλη μία τέλεια συνταγή για pancakes με μπανάνα και γιαούρτι την οποία θα λατρέψετε!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε.

Υλικά για 1 μερίδα

  • ½ Μπανάνα (60 γρ.) πολύ ώριμη λιωμένη με το πιρούνι
  • 25 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι βρώμης
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • Λίγο λάδι για το αντικολλητικό τηγάνι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. φυστικοβούτυρο
  • Φρέσκα φρούτα.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα, το αυγό, την βανίλια, το μέλι, το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μίγμα ομοιογενές και με συνοχή.

Στο μεταξύ, έχουμε βάλει το αντικολλητικό τηγάνι μας στην φωτιά στην μέγιστη θερμοκρασία, αλλά μόλις κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και προσθέτουμε με προσοχή τον πολτό σε ποσότητα 2 κουταλιών της σούπας και στο γνώριμο στρογγυλό σχήμα. Περιμένουμε περίπου 2 λεπτά μέχρι να ψηθεί από κάτω (μία ένδειξη για να το καταλάβουμε είναι ότι εμφανίζονται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια). Με την βοήθεια μίας λεπτής σπάτουλας σιλικόνης τα γυρίζουμε και περιμένουμε μέχρι να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές (στο σύνολο η ποσότητα βγάζει 3 pancakes που το καθένα αποτελείται από 2 κ. σούπας μίγμα).

Διατροφικά στοιχεία ανά  μερίδα:

Θερμίδες: ~350 kcal 

 Υδατάνθρακες:  48 γρ.

Πρωτεϊνες : 12 γρ.

Λιπαρά: 8 γρ.

😋 Σερβίρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε το φρέσκο φρούτο, την άλλη κουταλιά μέλι, το φυστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Βρείτε μας στο Facebook και στο Instagram.

Leave A Response